Srebrna
Zlatna
Brončana

POSLJEDNJI POZDRAV LJUBAS

. Objavljeno u: VIJESTI i NOVOSTI

In memoriam: Dejan Ljubas
Dejan Ljubas – vrsni triatlonac, jedan od osnivača triatlon kluba Rival i njegov najtrofejniji natjecatelj, pustolovac, organizator, Grobničan, treker, uspješan sportaš, neponovljivi 'animal' i vrhunski prijatelj.
Ne možemo vjerovati. Jedino tako i možemo smoći snage ovo pisati jer je jednostavno nemoguće da Ljubasa više nema. Našeg dobrog duha kluba. Još uvijek u nadi strpljivo čekamo pokraj telefona da nam netko kaže da je došlo do strašne greške.
Dejan sigurno ne bi htio ovaj članak. Rekao bi: Ča? Zač? Bilo bi mu glupo da se netko gnjavi i troši vrijeme i riječi na njega. No, ta je iskrena skromnost i bila jedan od razloga zašto smo ga svi toliko voljeli. Samo jedan. A imao je svako pravo biti neskroman. Bio je izuzetan sportaš, ali ne samo zbog sportskih dostignuća već zbog sportskog duha i upornosti. Uz sve sportske titule, Dejan definitivno zaslužuje i onu za poštenje i fair play. Mnogi su od nas i grobničke alpe upoznali i zavoljeli zahvaljujući njemu. Grobnik nije mogao poželjeti boljeg ambasadora. Utrku u njegovoj organizaciji, Grobnik trekking, trekeri su neslužbeno zvali “Ljubastrek” i rado pohodili. Znali su da će Dejan uvijek nešto zanimljivo pripremiti i začiniti izazovima. No, nikako nije bio nesmotren, tim nam je više ovo svima toliki šok.
Svi koji su poznavali Ljubasa, cijenili su ga. Čak je i njegova tvrdoglavost bila šarmantna. Uvijek je imao svoju viziju nečega, ali to ne bi bio Ljubas da nije. Za djecu u klubu bio je pojam uspješnog triatlonca. Za nas ostale bio je pojam divnog čovjeka.
Do kraja ovog teksta proliveno je toliko suza. Svi smo u grču. Došlo nam je do glave - izgubili smo najdražeg prijatelja i sportskog kolegu. Gubitak je neopisiv.
Triatlon klub Rival