Srebrna
Zlatna
Brončana

CHIARA GRUBER POBJEDNICA PLIVAČKOG KUPA NA 1500m

. Objavljeno u: PLIVANJE

TRIATLONKA NA VRHU POSTOLJA MUSTO PLIVAČKOG KUPA NA 1500m
Rijeka, 22.05.2016.

Danas se je plivalo 7., finalno  kolo u daljinskom plivanju ovogodišnjeg MUSTO KUPA. 
Nakon zbrojenih najboljih 6 rezultata, ukupni pobjednici bili su Rosario Cice, plivač daljinskog plivanja iz Trsta i Chiara Gruber, triatlonka TK Rival - Rijeka.
U ženskoj konkurenciji, srebro je osvojila Petra Rudić iz KDP Donat - Zadar, dok je broncu osvojila Daniela Simonich Ponterosso Trieste (IT). kod muškaraca, iza Rosaria Cuce, ukupno drugoplasirani bio je Miloš Španjol, KDP Primorje Neven pedišić iz KDP Donat - Zadar.
Bodovan je isključivo apsolutni poredak, po rezultatima i po hendikepu.

U natjecanju su sudjelovali tijekom zime i proljeća mnogi plivači, maratonci, triatlonci iz Italije, Slovenije, Hrvatske.
Izvrsno natjecanje, u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje iz Rijeke. svi naši triatlonci koji su nastupili, zaključili su da je ovo natjecanje izvrsko za uvježbavanje plivanja itriatlonaca u realnoj gužvi, kao na pravom natjecanju, kao i za trening okreta oko bova.
Natjecanje se je odvijalo u 50m bazenu, bez traka, plivalo se je oko 3 plutače raspoređene u trokut dužine 100m, tako da se je ukupno isplivalo 15 krugova u bazenu za disciplinu 1500m ili 4 kruga po 100m oko plutača za disciplinu 400m. Plivači su se mogli natjecati i na dužinama 100m i 4*50m štafetama. 

Nadamo se da čemo iduće godine masovnije nastupiti na ovom natjecanju, pošto se kola odvijaju nedjeljama od jeseni do proljaća, kad se ionako nema mogučnosti plivati natjecanja ovakvih dužina, pogotovo ne u trokut.
Svima koji su nastupili čestitke i želja da sve ponovimo dogodine.