Srebrna
Zlatna
Brončana

PH U DALJINSKOM PLIVANJU PERAJAMA I EKO KOSTRENA 2016

. Objavljeno u: PLIVANJE

DVA ODLIČJA SA PRVENSTVA HRVATSKE U PLIVANJU PERAJAMA
Kostrena: 04.06.2016.

Ovog smo tjedna osim utrka trčanja oko Luke Rijeka, biciklizma u Češkoj, Čakovcu i na Učki, triatlona u Austriji i Zadru, za kraj se odazvali pozivu prijatelja iz KPA Kostrena te volontirali i čistili obalu Žurkova.
U organizaciji Kluba Podvodne Orjentacije Kostrena i Općine Kostrena održana je akcija čišćenja obale i podmorja akvatorija duž kostrenske obale u kojoj su uz razna ronilačka i DVD društva iz cijele Hrvatske u čišćenju svesrdno pripomogli i članovi Triatlon Kluba Rival.
Možemo vam s zadovoljstvom reći da su plaže duž Žurkova sada čiste, bez otpada i ostataka mazuta koji je zaprljao obalu iz rafinerije Urinj, poćetkom svibnja.
U nastavku ovog EKO vikenda održane su i utrke Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama u dužini 500m za kadeta i 2000m za starije.

Na utrkama je nastupilo više od 80 takmičara raznih klubova podvodne orjentacije iz cijele Hrvatske.
Od naših predstavnikam Chiara Gruber je osvojila brončana odličja u kategorija mlađih juniorki i juniorki, Damir Gruber je osvojio srebro kategorije veterani 1dok je Gioia Gruber zamalo ostala bez odličja stigavši 4. kategorije kadetkinja.
Moramo pohvaliti izvrsnu organizaciju, pizze i vojnički grah, ali za drugi put predlažemo da se hrana donese nakon utrka jer smo ovaj put imali turbulentne posljedice dobre mineštre duž cijele dužine staze.