Srebrna
Zlatna
Brončana

TK RIVAL KUPANJEM U MORU ZATVORIO 2014. I OTVORIO 2015. GODINU

. Objavljeno u: PLIVANJE

STARA GODINA -3 A NOVA +10 STUPNJEVA ZA KUPANJAC
Kanrtrida 31.12.2014. i Hotel Jadran 01.01.2015.
kupanjac
Već tradicionalno, triatlonci Rivala trude se živjeti zdravim životom a usput i neki od nas su dovoljno trknuti za čelićenje u moru usred zime.Usput, jedno kupanje nije bilo dovoljno nego se je moralo pokazati zube zimi i na Staru i na Novu godinu!
Trener Vanja je već pet godina tradicionalni zimski plivač, a ove je godine uspio nagovoriti i predsjednika kluba da mu radi društvo u zimskoj morskoj rekreaciji.
Pomalo samozatajno smo se našli u 15h na staru godinu podno bazena Kantrida na plaži Ploće.
kantrida
Službeni fotograf, Vedran Adamec je promrzao cvokotao sa fotoaparatom u rukama, zajedno sa ostalom publikom na cičoj zimi i -3 stupnja uz jaku buru koja je puhala na mahove.
Iskreno govoreći, nije nam bilo baš svejedno, ali kad smo već došli, na brzinu smo se presvukli i odmah zajurili u valove. Jednom kad se uronite u more, koje je imalo 10tak stupnjeva, nije uopče problem biti uronjen i plivati. Problem je jaka bura koja ti smrzava lice i hladi ramena.
Proplivali smo demonstrativno tridesetak metara u moru i istrčali na plažu. Toliko je bilo hladno da su nam se prsti narukama i nogama smrzavali dok smo oblačili odjeću na sebe i cupkali na ručniku. Topli čaj sa rumom nas je malo zagrijao ćim smo se obukli ali prste na nogama nismo osječali još dobrih dvadeset minuta po grijajnu u Miražu...
pecine
Pošto smo preživjeli plivačko zatvaranje 2014. godine, doznali smo da će se u Hotelu Jadran, sutradan okupiti "Zimski plivači Rijeke" na zajedničkom skoku u more.
Kako nismo imali organiziranih trkačkih i plivačkih utrka, pridružili smo se, bogatiji za jučerašnje iskustvo u istom sastavu organiziranom kupanju u moru podno hotela Jadran na Pećinama. Inicijator i organizator je bio Josip Povrženić, jedan od ekipe cjelogodišnjih plivača u moru podno Pečina.
skokdamirgruber
Okupljanje je bilo u 10 sati. Prostorija pored bazena u Hotelu Jadran preuređena je u svlačionicu te nas se je skupilo petnaestak spremnih za novogodišnji kupanjac.
Temperatura zraka je bila 10 stupnjeva a mora 11. Naspram plivanja dan ranije, pravo ljeto. Ušli smo postepeno u more, plivali dobrih dvadesetak minuta. Nikakvih šokova ni problema nije bilo, štoviše, kad smo se aklimatizirali nitko od nas u vodi nije osječao poriv da izađe van. pao je i prijedlog da preplivamo bar kilometar ali su nas novinari i snimatelji tražili da izađemo iz vode kako bi naprevili izvještaj Ako mislite da smo poludjeli što smo plivali, da napomenemo kako je među nama plivalo 5 liječnika, pa se vi ostali malo zamislite tko je tu... Nakon plivanja, u baru hotela organizirana je zakuska uz kroštule i piće po izboru, tako da nam se ćina da ćemo ovom eventu definitivno prisustvovati i dogodine, nadamo se i u većem broju.
Ono što nam je bilo najvažnije, promocija kluba i sporta je izvrsno uspjela pošto je članak o događaju izašao u drugom Novom Listu u 2015., a snimke i intervjue su prikazali i dnevnici Kanala Ri, Nove TV i HTV. Fotosession Alena Turine objavljen je na portalu Rijeka Danas pa slike možete naći ulinku ispod...
pozdrav2015
Link na slike u Rijeka Danas website-u:
http://www.rijekadanas.com/foto-novogodisnje-kupanje-na-pecinama/