Srebrna
Zlatna
Brončana

ČETIRI ODLIČJA TRIATLONACA RIVALA NA 10. PLIVAČKOM MARATONU "NOVI OPEN 2014"

. Objavljeno u: PLIVANJE

 

PLIVAČKI MARATON NOVI VINODOLSKI 1000 i 5000m 2014.
noviv
Nedjelja, 27.07.2014.
Izvrsni rezultati triatlonaca i triatlonki TK RIVAL i u nedjeljnoj utrci plivačkog maratona u Novom Vinodolskom.

Uz stalnu prijetnju lošeg vremena i kiše u Rijeci, ostali smo iznenađeni kad smo došli južno od Crikvenice kako nas je dočekao prekrasno, sunčano vrijeme.
Plivači - maratonci već su se okupili i radili prijave te smo se iznenadili brojkom od 60tak plivača koji su došli na ovo natjecanje.
Iz žamora i razgovora u koloni pred stolom za prijave, zaključili smo da je došlo mnogo talijana i slovenaca sa plivačkog maratona u Vrbniku koji je održan dan ranije.
Naši predstavnici na ovom natjecanju bili su; Blaž Barac na utrci 5000m, gabriel Barac na svojoj prvoj utrci dužine 1000m kao i Manuela Štefanić, Gioia i Damir Gruber.
m49
Naše jače i iskusnije plivačke snage, kadetska ekipa, vratila se je tijekom noći sa napornog triatlona u Buškom jezeru (BIH), tako da su nam se ovaj put manje iskusni plivački maratonci morali dobrano potruditi da osvjetlaju obraz kluba i ostvare dobre rezultate.
Utrke su se plivale u akvatoriju od plaže ispod hotela Lišanj oko otoka San Marino pred Novim, jedan krug za 1000m a pet za utrku 5000m.
Obje utrke imale su zajednički start, voda je bila ugodna na polasku prema otočiću ali se je nakon okreta došlo u zonu izvora hladne vode, više vrulja koje su bile vlo hladne i neugodne kad ste preplivavali iznad neke od njih.
Gledjući da su na obje dužine u trkama sudjelovali i inozemni plivači, naši mladi takmičari su se iskazali izvrsnim rezultatima te su osvojili pregršt odličja dok je po rezultatu i Blaž Barac bio drugi Hrvat utrke na 5000m. Stigao je 7. u apsolutnom poretku te je sa vremenom od 1:17:20 osvojio srebrno odličje kategorije M49.
Najbrža od naših natjecatelja utrke na 1000m bila je Gioia Gruber. Ovaj put je zamijenila sestru na postoljima plivačkih maratona. Ona je je kao namlađa natjecateljica cijelog maratona (11g) bila treča od svih žena, druga hrvatica, te je osvojila brončano odličje u apsolutnom poretku i zlatno odličje u godištu žena do15 godina.
apsolutni
Manuela Štefanić je bila ukupno 6. u utrc žena na 1000mi te je osvojila zlatno odličje u svojoj kategoriji Ž19.
manu
Gabriel Barac je otplivao svoj prvi maraton dužine 1000m i stigao tik do postolja, bio je 4. kategorije M15. dok je u utrci na 5000m Baž Barac stigao apsolutno 7. te je sa vremenom od 1:17:20 osvojio srebrno odličje kategorije M49.
U utrci su nastupali takmičari iz Italije i Slovenije te mnogi Hrvatski iskusni plivački maratonci i maratonke. Odlična utrka, prekrasno vrijeme i super organizacija PK Vinodol i KDP Primorje. Preporuka za masovniji dolazak dogodine.
gabriel