Srebrna
Zlatna
Brončana

5. MEMORIJALNA BICIKLIJADA U SPOMEN DEJANU I DALIBORU

. Objavljeno u: BICIKLIZAM

5. MEMORIJALNA BICIKLIJADA 
"U SPOMEN DEJANU LJUBASU I DALIBORU KALČIĆU"
02. travanj 2018, Jušić - Lukeži - Dražice
startJusici
  Dragi naši prijatelji, sportaši i rekreativci. Ove ćemo godine po 5. puta održati biciklijadu u spomen na naša dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila.
  Odpedalirati ćemo biciklama njihovim stazama, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa, te im odati počast na mjestu stradavanja uz spomenik u Lukežima.

  Biciklijada će se tradicionalno održati na uskršnji ponedjeljak, koji ove godine pada 02.04.2018.

  Tijekom biciklijade, odati će se spomen minutom šutnje uz obalu Rječine, u Lukežima, na mjestu gdje smo na prvoj biciklijadi postavili spomen ploču kao sjećanje na stradavanje naša dva prijatelja.

  Sa Lukeža će zatim startati i 4. SKOK NA GRAD GROBNIK, biciklistička brdska-sprint utrka.

  Uz bicikliste i ove će se godine trkači natjecati na istoj, brdskoj stazi, u utrci TRK NA GRAD GROBNIK!  (Obje utrke su zahtjevne brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima do ciljne crte na vrhu brijega, pred grobljem u Gradu Grobniku na vrhu ceste iz Lukeža, striktno uspon sa do 20% nagiba, dužina staze 2800m.


  Okupljat ćemo se kao uvijek, pred društvenim domom u Dražicama do 9 sati tko želi da ga auto čeka i ide busom do Jušića, te ispred Kalčićeve rodne kuće u Jušićima do 10:30h. Cilj biciklijade je pred društvenim domom u Dražicama. Planiramo da bi ukupno sve trajalo do 14:30 - 15:00 cca.
lukezi2016
  Prošle godine smo okupili skoro 200 biciklista, tako da se ove godine nadamo da ćemo se svi ponovo naći, ako ne i premašiti ovu brojku!

  Nakon izvještaja i slika sa prošlogodišnjeg događaja, najavili su nam dolazak prijatelji, triatlonci iz Slovenije i biciklisti iz Trsta, Istre i Zagreba. Uz sve naše, primorske sportske bicikliste i zaljubljenike u bicikliranje nadamo se da će ovogodišnja biciklijada biti najmasovnija dosad.

  Pošto smo organizirali okupljanje za rekreativce pred domom u Dražicama, tamo neka dođu svi koji žele po povratku u cilj imati svoje automobile u blizini. U Dražicama ćemo bicikliste i njihove bicikle prevesti na prijave u Jušiće autobusom u 9:00. Oni koji se prijave u Jušićima, odpedalirat će nakon bicijklijade nazad na Jušiće ili ravno doma!
  Od 8:30 do 9:00 okupljanje za ukrcaj biciklista u bus i bicikala u kamion u Dražicama.
  Od 9:30 do 10:30 u Jušićima. Start je u 11h iz Jušića.
  Kotizacija za biciklijadu iznosi 60 Kn. U kotizaciji je uključena majica memorijala, prijevoz bicikle i biciklista sa prijava u Dražicama na start u Jušićima, ručak na cilju, okrijepa na stazi te startnina i nagrade za sve koji žele sudjelovati u utrkama „SKOK NA GRAD GROBNIK“, "TRK NA GRAD GROBNIK.

RASPORED:

- od 8:30 do 9h okupljaju se u Dražicama pred domom oni koji idu busom (a njihovi bicikli kamionom) na start u Jušiće
- u 9:00h iz Dražica vozimo bicikliste i bicikle na start u Jušiće
- od 9:30 do 10:30 prijave na Jušićima za sve učesnike
- u 11h starta biciklijada iz Jušića do Saršona, preko Trnovice, u Lukeže. Vozi se po asfaltu. (predah je u Mariščini, a ako previše miriši, u Saršonima)
- u 13h održati će se komemoracija u Lukežima pored spomen ploče na obali Rječine
- 13:30h odvajaju se sportaši startom na brdsku utrku „SKOK NA GRAD GROBNIK“ i "TRK NA GRAD GROBNIK"
- ostali sudionici nakon odlaska sportaša nastavljaju iz Lukeži prema cilju biciklijade u Dražice
- sportska skupina po završetku utrke sa Grada Grobnika spustit će se preko Vlačine u Dražice
- U 14h do 14:30 u Dražicama bio bi ručak za učesnike i proglašenje pobjednika te dodjela odličja najboljim biciklistima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji sa utrka „SKOK NA GRAD GROBNIK“ i "TRK NA GRAD GROBNIK"
2015
Dodatna pojašnje možete dobiti na facebook stranici TK Rival; www.facebook.com/triatlonklubrival, telefonski na  091/1892 270 Igor Malešević, 0916221747 Elvis Kalčić ili emailom na klubsku adresu www.rival.hr. Na elektronskoj prijavanici možete navesti broj majice i da li se prijavljujete samo na biciklijadu ili i utrku; „SKOK NA GRAD GROBNIK“ ili "TRK NA GRAD GROBNIK"