Srebrna
Zlatna
Brončana

3. MEMORIJALNA BICIKLIJADA "U SPOMEN DEANU LJUBASU I DALIBORU KALČIĆU"

. Objavljeno u: BICIKLIZAM


OD JUŠIĆA DO ČAVLI VIŠE OD STOTINU BICIKLISTA PRKOSILO KIŠI I MAGLI
Ponedjeljak 28.03.2016.
MARISCINA
Na 3. eventu ovogodišnjeg FESTIVALA SPORTA I REKREACIJE PGŽ-a, sa starta biciklijade u  Jušićima ukupno je krenulo u avanturu  sveukupno 102 biciklista.
Biciklijadu su organizirali SD Rupnjak – Jušići, PD Obruč iz Jelenja i  TK Rival – Rijeka u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije.
Na biciklijadi se je okupio veliki broj nekadašnjih vrhunskih biciklista iz većine Istarskih i Riječkih biciklističkih klubova, kao i triatlonci, trekeri, planinari i mnogi drugi sportaši koji su odlučili vožnjom bicikala u memorijalnoj biciklijadi prisjetiti se Dejana i Dalibora, svojih prijatelja i sportskih kolega s kojima su se redovito družili ovim putevima na treninzima i utrkama.
MIHA
Pridružio nam se je i Vladimir Miholjević, zaželio nam je dobru vožnju i zamolio da se što više sportaša Rijeke i okolice uključi u organizaciju prolaska utrke TOUR OF CROATIA, koja se vozi 22.04. od Crikvenice do Učke.
Konstantna kiša i gusta magla pratila je kolonu od Breze do Saršona.
Najgore je bilo kroz Marišćinu, na dionici prekopane ceste, gdje su zbog radova na novoj cesti, udarne rupe uzele danak od nekoliko probušenih zračnica.
Nakon odmora u Saršonima biciklijada se je nastavila prko Trnovice do Lukeža.
LUKEZI2
U 13h su se svi okupili u Lukežima pored spomen ploče s posvetom Dejanu Ljubasu i Daliboru Kalčiću, gdje im je odan spomen mintom šutnje.
Iz Lukeža su startale brdske utrke trčanja i biciklizma na Grad Grobnik, vrlo strmom cestom dužine 2800m, na kojoj su pojedine dionice ćak strmine od 20% uspona.
POSTOLJA
Najprije su startali trkači. Ukupno 12 muškaraca i 2 žene.
Pobjedio je Ivan Vuletić, mladi kadet TK RIVAL , koji je postavio novi rekord staze s vremenom 10:33min ispred Vedrana Dakića (10:41min) i Stanić Ivama (11:07min).
Kod žena je pobijedila Maria Vlacich Tomaic s vremenom 16:27min ispred Suzane Hlača (17:56min)
Tri minute iza trkača startalo je dvadeset muških biciklista i pet biciklistica..
I ove je godine najbrži bio Leon Pandža, junior TK Rival s vremenom 09:00min ispred Danijela Malića (10:22min) i Luke Ribarića (10:38min)
Kod žena, najbrže se je popela na Grad Grobnik Dorotea Čargonja, juniorka TK Rival s vremenom 11:12min ispred klupske kolegice Irine Puvača (12:10min) i Krunoslave Kauzlarić (15:08min).
Po prolasku kroz cilj, natjecatelji su nastavili vožnju biciklama do krajnjeg odredišta, u centar Čavli. 
Za to vrijeme, biciklisti rekreativci su iz Lukeža nastavili vožnju kroz Dražice prema društvenom domu  u Čavlima.
Iza 14h, svi su stigli u Čavle, gdje se je uz odličan ručak održala dodjela nagrada i nastavilo druženje.
Zaključili smo da je svako od biciklista koji je ove godine nastupio na biciklijadi zaslužio odličje za trud i hrabrost.
Dogovoreno je da se dogodine, na uskrsni ponedjeljak definitivno ordžava 4. MEMORIJALNA BICIKLIJADA, s nadom da će nam se dogodine vrijeme smilovati!
EKIPA
LINK NA ALBUM FOTOGRAFIJA BICIKLIJADE I UTRKA:
https://web.facebook.com/media/set/?set=a.699603073476627.1073742009.281627521940853&type=3


 
logo