Srebrna
Zlatna
Brončana

12. RIJEČKI POLUMARATON

. Objavljeno u: ATLETIKA

Rijeka 21.04.2013
TK RIVAL NA 12. RIJEČKOM POLUMARATONU I UTRCI GRAĐANA HOMO SI TEĆ

Na 12. RIJEČKOM POLUMARATONU ove smo godine nastupili najbrojnije dosad, sa 27 natjecatelja podjeljenih u 7. štafeta te tri samostalna trkača. Uz Ivaneu Irsak, Roberta Zbašnika i Igora Maleševića koji su trčali kompletan polumaraton, oformili smo štafete od godišta mlađih kadeta do veterana.
Moramo pohvaliti mušku štafetu Kadeti 1 - Matko Mrakovčić, Pjeter Nua i Leon Pandža, ove godine na 8. mjestu, koji su popravili prošlogodišnji rekord štafeta TK RIVAL za 1minutu i 26 sekundi te je novi rekord 1:32:51.

Ovogodišnja ženska štafeta Kadetkinje 1 - Karla Šešelja, Dorotea Čargonja, Lucija Petrović osvojila je 15. mjesto sa vremenom 1:42:17, što je također bilo 1:37min brže od prošlogodišnjeg rezultata Kadetkinja 1 štafete u kojoj je tada trčala Ira Vuković sa Doroteom i Lucijom.

Štafeta Kadeti 2 - Matej Vukušić, Filip Cvijetić i Rene Zbašnik zaostala je nepunu minutu za njima s vremenom 1:43:07, što je odlično vrijeme, pošto je ovo tek prva trka Mateja na ovoj dužini a Filip i Rene su još uvijek naše mlade nade SG2.

Četvrta od naših štafeta bila je Kadetkinje 2 - Lea Šešelja, Leonarda Strenja i Marta Despotović, ukupno 28. sa vremenom 1:51:07.

Chiara Gruber je ove godine nastupila u obiteljskoj štafeti, koja je bila peta od naših, a ukupno 37., prvu je izmjenu trčala mama Romina a drugu tata Damir, u vremenu 1:59:33.

40. mjesto su osvojile Silvija Mrakovčić, Milka Milinković i Tamara Ferarri s vremenom 2:01:28, dok su Diana Klobučar Malešević, Vesna Marić Blekić i Ružica Petrović stigle 44. sa vremenom 2:10.15.

Zbog natjecanaj u Maloj Ligi dan ranije, na kojoj je nastupila većina naših natjecatelja iz škole triatlona, u utrci građana, HOMO SI TEĆ, nastupilo je samo nekoliko roditelja naš najmlađi natjecatelj iz SG2, Sven Vale koji se nije htio dozvoliti da trći samo krug po gradu te je promašio rutu i dotrčao s polumaratoncima na 7mi kilometar izmjene štafeta pored Dječje Bolnice Kantrida.

Zbog svega navedenog, možemo samo zaključiti da su nam rezultati sve bolji i bolji, te sa nestrpljenjem čekati idući polumaraton, Crikvenički, na kome se možemo dokazati u novim pohodima na duge trkače staze...