Srebrna
Zlatna
Brončana

PRVENSTVO HRVATSKE U AQUATLONU TAR - VABRIGA

. Objavljeno u: AQUATLON


DEVET POJEDINAČNIH I 3 EKIPNA ODLIČJA SA PRVENSTVA HRVATSKE U AQUATLONU TAR-VABRIGA 2014
Subota 16.08.2014.
lovro
Prvi put ove godine održana je i utrka Prvenstva Hrvatske za poćetnike. U utrci A kategorije, odnosno djece mlađe od 2005. godišta nastupilo je 4. takmičara. Plivali su 50m i trčali 500m.
U konkurenciji dječaka pobjednik utrke je bio Lovro Pandža, osvojio je zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske s vremenom 4:08min. Loren Pichler imao je nešto problema u zoni tranzicije, što ga je koštalo postolja. Stigao je četvrti sa samo 5 sekundi kašnjenja za trečeplasiranim.
lanaurora
Kod djevojčica izvrsne su bile obje naše takmičarke.  Aurora Valinčić osvojila je srebrno odličje i naslov viceprvakinje dok je Lana Vale osvojila brončano odličje.

U utrci B kategorije nastupila su djeca 2003. i 2004. godišta. Oni su plivali 100m i trčali 1000m.
Sven Vale je Prvak Hrvatske, bio je ukupno najbrži u vremenu 6:20min.
sven
Karla Burburan je srebrna u kategorij djevojčica s vremenom 6:46.
Gioia Gruber ponovo je prva isplivala ali je rasjekla stopalo na oštrim stijenama za vrijeme plivanja te je nakon trčanja stigla 6. od djevojčica dok je 7. stigla Nina Randelj.

U supersprint aquatlonu nastupilo je ćak 14 kadeta i kadetkinja TK Rivala.
U utrci je trebalo najprije preplivati dionicu od 200m te istrčati 2000m.
Prvi su startali djačaci, dok su djevojke krenule dvije minute kasnije.
decki
Izvrsno je utrku odradio Leon Pandža, koji je nastupio bolestan i pod temperaturom, što ga nije spriječilo da nakon ukupno šestog vremena plivanja,  izvrsnim trčanjem stigne ukupno treći, u vremenu 12:12min i osvoji brončano odličje u kategoriji  kadeta.
Matko Mrakovčić je izvrsno isplivao dionicu i ukupno prvi stigao u zonu tranzicije, nakon trkačke dionice ušao je u cilj u vremenu 12:25 što je bilo dovoljno za 4. vrijeme apsolutno i četvrtu poziciju u kategoriji kadeta.
Naš najbrži mlađi kadet bio je Ivan Vuletić, koji je nakon nešto lošijeg plivanja, ponovo trčao kao vjetar te je sa  7. mjestom ukupno i izvrsnim rezultatom 13:01 dospio na postolje i osvojio srebrnu medalju svoje kategorije.
Deveti  ukupno bio je je Marin Jotanović, 7. kod kadeta, 14. Filip Cvijetić, 4. mlađi kadet te 15. Rene Zbašnik, ukupno 5. mlađi kadet.
Osvojeno je ekipno srebro u muškoj konkurenciji, ekipa RIVAL  KADETI  (L.Pandža – M.Mrakovčić – I.Vuletić – M.Jotanović – R.Zbašnik).

I na ovoj smo utrci imali pit-stop situaciju zbog problema sa zafrkanim startnim brojem, što nam se ponavlja već nekoliko utrka zaredom, te nas je koštalo više odličja ove sezone. Možemo koliko želimo govoriti protiv nenaklonjenosti sudaca u Istri ili Zagrebu, ali te dječje bolesti se više ne smiju dešavati, pazite na detalje u zoni izmjene ako nema grešaka, nitko vas neće imati razloga zaustavljati!

U ženskoj konkurenciji najbrža od kadetkinja Rivala bila je Karla Šešelja, 3. u ukupnom poretku od kadetkinja s vremenom 13:28minuta, što nažalost nije bilo dovoljno za medalju, pošto su se probijale kategorije, te je mlađa kadetkinja,Spličanka Dora Komić, trećim mjestom ukupno osvojila i broncu u kategoriji kadetkinja te istisnila Karlu na 4. poziciju.
djevojke
Dorotea Čargonja bila je 6., Lucija Petrović stigla je 7., Andrea Juričić 9., Tea Begonja 18.
Srebrno odličje u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila je Lea šešelja, ukupno 7. u ženskoj kategoriji s vremenom 14:02min.
Kod mlađih kadetkinja Irina Puvača bila je 4., Chiara Gruber 5. a Josipa Vuletić 7.
Srebro u ekipnoj ženskoj konkurenciji osvojila je ekipa RIVAL KADETKINJE (K.Šešelja – L.Petrović –D.Čargonja – A.Juričić – T.Begonja) dok su broncu u ekipnoj ženskoj kategoriji osvojile RIVAL MLAĐE KADETKINJE (L.Šešelja – I.Puvača – C.Gruber – J.Vuletić) 
cure2
U sprint aquatlon utrci nastupili TK Rival su predstavljali Danilo Vejnović i Damir
Šegota. U utrci se je plivalo 250m i trčalo 2500m.
danilo
Pobjednik je bio matija Meden iz Slovenije u vremenu 15:47:50.
Danilo Vejnović je utku odradio u vremenu 18:19 što je u ukupnom plasmanu bio 16. rezultat ELITE kategorije.
damir
Damir šegota je s vremenom 23:10 stigao ukupno 30. te je osvojio zlatno odličje kategorije M50.