Srebrna
Zlatna
Brončana

MANUELA ŠTEFANIĆ I ZORAN PAŠKVAN APSOLUTNI POBJEDNICI REGIONALNE DUATLON LIGE ISTRE – PRIMORSKO GORANSKE I LIČKO SENJSKE ŽUPANIJE 2016

. Objavljeno u: DUATLON

VIŠE OD STOTINU SPORTAŠA NASTUPILO NA OVOGODIŠNJOJ REGIONALNOJ DUATLON LIGI 2016.
Kostrena 10.04.2016.
start
Najrekordnija dosad po broju učesnika, ovogodišnja nam je REGIONALNA DUATLON LIGA donijela pregršt dobrih rezultata, mnoge nove takmičare i iznenađenja na postoljima za kraj.
Raduje nas veliki broj takmičara iz mnogih, različitih sportskih klubova, nevezanih za triatlon, kao i odličan odaziv najmlađih triatlonaca iz svih regionalnih triatlonskih klubova.
Ugodno nas je iznenadio dolazak otvorenje natjecanja gostiju iz Makedonske triatlon reprezentacije, kojima ćemo, nadamo se uzvratiti posjet krajem ljetnih školskih praznika i pridružiti se na utrkama triatlonskog nacionalnog prvenstva.
makedonci
Nakon prva dva kola, tablice su izgledale uobičajeno.  Reprezentativci Hrvatske triatlon reprezentacije vodili su bodovno, tako da smo očekivali nastavak sličnih rezultata do kraja lige.
Njihovim odlaskom na pripreme Hrvatske triatlon Reprezentacije i nastupi na utrkama na Hrvatskim i inozemnim biciklistčkim takmičenjima koji su se poklopili sa terminima posljednjih kola REGIONALNE DUATLON LIGE, neka su nova imena dobila mogućnost borbe za vrh postolja ovogodišnjeg natjecanja.
sladoled
U utrkama SPRINT DUATLONA, ukupno je nastupilo 24 takmičara.
U muškoj je konkurenciji apsolutni pobjednik postao individualac, Zoran Paškvan sa 77 bodova od najuspješnije 3 utrke iz 4 drađena kola. Drugoplasirani je Nenad Šimičić, TK Rab, sa 64 boda iz 3 utrke, dok  je brončano odličje osvojio Leon Pandža, junior TK Rivala sa 60 bodova iz ukupno odrađena 2 kola.
Poredak:
1. PAŠKVAN ZORAN,  77 BODOVA, INDIVIDUALAC 
2. ŠIMIČIĆ NENAD, 64 BODA, TK RAB
3. PANDŽA LEON, 60 BODOVA, TK RIVAL
4. NELC DENIS, 58 BODOVA, TK TRITON
5. FRANCETIĆ ALEN, 55 BODOVA, TK TRITON
6. ŠEGOTA DAMIR, 49 BODOVA, TK RIVAL
7. JOTANOVIĆ MARIN, 47 BODOVA, TK RIVAL
8. FAUSTINI FRANKO, 44 BODA, TK MATULJI
9. BEGIĆ NEDŽIB, 40 BODOVA, TK TRITON
10. NUA PJETER, 34 BODA, TK TRITON
11. ŽIC SOLIS ŽELJKO, 29 BODOVA, TK RIVAL
12. ZRINUŠIĆ KRISTIJAN, 26 BODOVA, TK RIVAL
13. KUTANOSKI NIKOLA, 25 BODOVA, TK TITANI (MNE)
14. KOMBOL PAVAO, 23 BODA, TK RIVAL

Kod žena, na najviše se je postolje popela Manuela Štefanić, sa 75 bodova iz najbolje 3 od 4 odrađene utrke. Srebrno odličje je zaslužila Karla Šešelja sa 52 boda iz 2 kola dok je brončana postala Andrea Juričić sa 47 bodova iz 2 odrađena kola.
Poredak:
1. MANUELA ŠTEFANIĆ, 75 BODOVA, TK RIVAL
2. KARLA ŠEŠELJA, 52 BODA, TK RIVAL
3. ANDREA JURIČIĆ, 47 BODOVA, TK RIVAL
4. NIKA BEGIĆ, 30 BODOVA, TK TRITON
5. LUCIJA PETROVIĆ, 30 BODOVA, TK RIVAL
6. DOROTEA ČARGONJA, 25 BODOVA, TK RIVAL
7. KALČIĆ MARIJA, 20 BODOVA, TK RIVAL

Na proglašenju apsolutnih pobjednika pobjednicima su uručeni pokali, dok su drugo i treće plasirani dobili odličja. Svima je uručen i poklon sponzora ovogodišnje REGIONALNE DUATLON LIGE, poklon paket RI BIKE trgovine bicikala i opreme Rijeka.
manu
U utrkama SUPERSPRINT duatlona, bilo je izvrsnih rezultata. Ukupno je nastupilo 35 takmičara i takmičarki. Jako su nas ugodno iznenadili rezultatima mlađi kadeti, koji su u 4. Kolu, iskorištavanjem zavjetrine, pobjegli starijim kolegama u biciklističkoj dionici, te napravili nedostižnu razliku do kraja utrke.

Nažalost, u supersprintu se nije bodovao apsolutni rezultat, zbog uključivanja rekreativaca svih godišta uz kategorije kadeta i mlađih kadeta, tako da su rezultati  bodovani  isključivo po kategorijama.
Zbog velikog odaziva rekreativaca raznih sportskih klubova u kraće, supersprint dionice, dogovoreno je da ćemo u budućnosti organizirati i štafetno takmičenje, u sprint i supersprint kategorijama.
triton
U kategoriji  mlađih kadeta pobjedio je Barac Gabriel, TK Rival sa 90 bodova pred klupskog kolege Antonija Bana, 80 bodova i Denisa Nelca iz TK Triton, sa osvojenih 67 bodova.
Kod mlađih kadetkinja zlato su na postolju podjelile Jureša Ema, TK Rab i Gioia Gruber, TK Rival. Obje su osvojile 85 bodova sa identičnim brojem pobjeda i 2. mjesta iz 4 kola. Treće plasirana bila je Nina Randelj, TK Rival sa 66 bodova.

Kod kadeta zlato je osvojio Rene Zbašnik, TK Rival sa 75 bodova. Bod manje imao je drugoplasirani Jakov Radić TK Rival, dok je broncu osvojio karlo Kirinčić, TK Rival sa 65 bodova.
Najbolja kadetkinja postala je Josipa Vuletić, TK Rival sa 80 bodova ispred Emme Fornažar, TK Pula, 77 bodova i brončane Lee Šešelja, TK Rival, koja jeosvojila 60 bodova iz 2 kola na kojima je nastupila.
matulji
Kod rekreativaca, u sprint duatlonu ukupni je pobjednik Bezjak Vladimir iz Senja, sa 90 bodova ispred drugoplasiranog Marka Horvata, Kickboxing King, 75 bodova i brončanog Mateja Bičvića, Kickboxing King, 70 bodova.

Kod utrka poćetnika A, ugodno su nas iznenadili triatlonci TK Matulji, osvojivši cijelo postolje u muškoj konkurenciji. Leon Lukić pobjedio je sa tri pobjede iz tri nastupa. Zlatno odličje sa sveukupno 90 bodova. Srebro je osvojio Enio Brezac, a broncu ban Adrien, svi TK Matulji.
Kod djevojčica, poćetnica A pobjedila je Elena Ban, TK Rival sa 90 bodova ispred Lucije Konović, TK Pula i Antonije Adamec, TK Rival.
maleni
Kod poćetnika B pobjedio je Grgurić Franko, TK Rival sa osvojenih 90 bodova ispred Šurlina Roka, TK RAB i lorisa Gaustinija, TK Matulji.
Valinčić Aurora iz TK Rival, sa 85 bodova pobjedila je u kategoriji poćetnica B ispred Nere Štokić iz TK Rab i Fornažar Nicole iz TK Pula.

Sveukupno je u REGIONAKNOJ DUATLON LIGI 2016. nastupilo više od stotinu sportaša i sportašica, na što smo veoma ponosni. Nadamo se još boljem interesu dogodine, s nadom da ćemo uspjeti usaglasiti termine lige na naćin da svi regionalni triatlonci mogu nastupiti na sva 4 kola LIGE 2017.

Fotografije sva 4 kola REGIONALNE DUATLON LIGE 2016 nalaze se u albumima facebook profila TK RIVAL: https://www.facebook.com/triatlonklubrival/photos_stream?tab=photos_albums

Rezultate svih kategorija cjelokupnog natjecanja možete pronaći na linku: www.rival.hr/images/2016/02_28_DUATLONLIGA2016/RDL2016.pdf