Srebrna
Zlatna
Brončana

TRIATLONCI RIVALA DONJELI ZLATO, SREBRO I BRONCU IZ MAKEDONIJE

. Objavljeno u: TRIATLON

FILIP CVIJETIĆ POBJEDNIK, GIOIA GRUBER SREBRNA, VANJA SERŠIĆ BRONČANI OTVORENOG DRŽAVNOG PRVENSTVA MAKEDONIJE - OHRID
21.08.2016. Radožda, Makedonija
ekipastruga
Triatlonci TK Rival okončali su desetodnevno putovanje na ovogodišnji ljetni triatlon kamp u Makedoniji izvrsnim rezultatima sa otvorenog nacionalnog prvenstva Makedonije u Radoždi, na istočnoj obali Ohridskog Jezera.
Karavana naših kadeta gostovala je od 14.08 do 21.08., na poziv TK Titani iz Struge i njihovog trenera, makedonskog triatlonskog reprezentativca Nikole Kutanoskog u Makedoniji, na Ohridskom jezeru, gdje su se družili sa pomladkom Titana, lokalnog triatlon kluba iz Struge i pripremali na zajedničkim treninzima za Makedonsko otvoreno prvenstvo u triatlonu.
Najprije moramo zahvaliti našim domaćinima i prijateljima iz Struge za izuzetnu gostoljubivost i sve što su nam pružili u ovih prekrasnih sedam dana boravka u Makedoniji. Obečajemo da ćemo ih jednako gostoljubivo ugostiti kod budućih dolazaka u Rijeku na naša takmičenja! Prošle su zime Nikola, Dimitar i Bojana bili gosti kod našeg predsjednika, Damira Grubera u Rijeci na našoj "Zimskoj regionalnoj duatlon ligi", tako da je tada dogovoren dolazak riječkih triatlonaca u Makedoniju, tako da se nadamo da smo ovim posjetima započeli jednu prkrasnu tradiciju i dugotrajno prijateljstvo triatlonaca iz Rijeke i Struge.
Biciklijada_Ohrid
Osim sedam dana boravka u Makedoniji, naši su triatlonci tri dana putovali diljem Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Makedonije.
Obišli su Dalmaciju, Dubrovnik, obalu Crne Gore, Budvu, Sv. Stefan, Herceg Novi, Albaniju od istoka na zapad i nazd, Skadar, Tiranu, Makedoniju od Ohrida do Vevčana...
Uz svakodnevne biciklističke izlete, plivačke treninge, vaterpolo utakmice i planinarenja, najupečatljiviji bili su obilazak Ohridskog jezera, 85Km kroz Makedoniju i Albaniju, biciklistički uspon iz Struge do Vevčanskih izvora prko 1800m visokog planinskog prijevoja Belica i naravno, cjelodnevni trening trčanja po stubama bezbrojnih aquagana aquaparka u Radoždi :--)
Naš trener i iskusni vođa puta (probiciklirao već jednom ovu rutu do Grčke) Vanja Seršić, odradio je izuzetan posao i odlično pripremio naše kadete na ovim pripremama, što su dokazali i vrhunskim rezultatima na Završnom natjecanju.
Ohrid Na Makedonskom otvorenom državnom triatlon prvenstvu uz naše predstavnike Hrvatske nastupili su triatlonci, reprezentativci Bugarske, Njemačke i Makedonije. Ukupno se je takmičilo u utrkama sprint i supersprint triatlona skoro stotinu triatlonaca.
Od naših četvero takmičara, Filip, Gioia i Vanja su se popeli na postolja u svojim kategorijama.
Filip Cvijetić postao je prvak otvorenog triatlon prvenstva Makedonije u super sprint triatlonu, apsolutnom pobjedom ispred kadetskih reprezentativaca Makedonije Davida Mijalova.
Gioia Gruber osvojila je srebrno odličje u kadetskoj ženskoj konkurenciji iza reprezentativke Makedonije Bojane Giorgjieske.
Naš trener, Vanja Seršić osvojio je brončano odličje kategorije seniora u utrci sprint triatlona u kojoj je pobijedio Nikola Kutanoski, naš domačin iz Struge (MAK).
Sekundu za brončanim u supersprintu, u cilj je utrčao i naš Jakov Radić, nadoknadivši više od 4 minute razlike prije trkačkog segmenta.
Ovi su nam rezultati dobar pokazatelj forme za nastupe koji nas očekuju za 15 dana, Aquatlon prvenstvo Hrvatske u Zagrebu i završno natjecanje Alpe-Adria kupa na Bledu.
Stari_Ohrid
Pozdravi svim našim triatloncima i prijateljima, unadi da ćemo se u još većem broju dogodine uputiti na ljetne pripreme, po mogućnosti ponovo na toplom jugu!

Album fotografija sa natjecanja, putovanja i provoda u Makedoniji možete naći u abumu na facebook stranicama TK RIval - LINK NA ALBUM